Páriban buktak le a táptolvajok. A hónap elején igazoltatott a körzeti megbízott egy helyi autóst, aki a jármű utas és csomagterében lévő öt zsák táp származásáról nem kívánt érdemben nyilatkozni. A rendőr kiváló hely-és személyismeretének köszönhetően hamar kiderült, hogy a takarmány a Tamási, Leokádi pusztán lévő állattartó telepről származik.

A tamási nyomozók a lopással gyanúsítható személyek ingatlanaiban kutatást végeztek.

Egyiküknél egy hízott sertést találtak, melyről egyértelműen megállapították, hogy az szintén a telepről került ki, de a tulajdonos tudta és beegyezése nélkül.

Az eljárás során három személyt gyanúsítottak meg lopással. Egyikük még tavaly lopott el egy malacot, a másik két tolvaj a takarmány illegális beszerzését intézte. A lopásokkal közel 100 000 forintos kárt okoztak a cég szekszárdi tulajdonosának.

A 35 éves nő, valamint a 33 és 23 éves férfiak is beismerő vallomást tettek, a lopási kár az állat, valamint a takarmány lefoglalásával megtérült.

Az ügyben a Tamási Rendőrkapitányságon befejezték az eljárást, a keletkezett iratokat a napokban vádjavaslattal továbbították az illetékes ügyészségnek.