9 hónap
0:00
/
Zöldülni fog a Zöld Város

6500 négyzetméter burkolatot már leraktak a kivitelezők, így hat hét után a térkövek közel fele a végleges helyére került. A Zöld Város program heti tájékoztatóján elhangzott, hogy továbbra is az ütemterv szerint halad a munkákkal a kivitelező HGT Invest Kft. 


A busszal közlekedőknek ezen a héten számítaniuk kell rá, hogy a Liszt Ferenc téri megállót – ahol még a régi burkolat van – kicsivel arrébb helyezik, így tovább tudnak haladni az építkezéssel.

A lakosságot érdekli a zöld

Sok kérdés érkezik a lakosságtól a kivitelezők felé, elsősorban a terek zöldítésével kapcsolatban. Gyurkovics János alpolgármester ezzel kapcsolatban elmondta

"A növények telepítésére az építési munkák után lesz lehetőség. A teljes érintett területen 137 lombhullató facsemetét, 9049 darab cserjét, 4845 tő évelő növényt és több mint 500 örökzöld csemetét ültetnek el."A terekre 184 különböző féle pad és ülőke, 88 darab kerékpártámasz és több mint 130 hulladékgyűjtő kerül, de lesznek piknik asztalok székekkel, napelemes kandelláberek, illetve játszóterek és fitnesz eszközök.

A kivitelező HGT Invest ügyvezetője Hámori Szabolcs szerint "továbbra is tudják tartani a kitűzött határidőt."

A Polgármesteri Hivatal az érintettekkel közvetlenül tartja a kapcsolatot, a lakosság tájékoztatása pedig a hivatal elektronikus felületein és a sajtón keresztül valósul meg. Aki a zoldvaros@szekszard.hu címen jelzi elérhetőségét, az közvetlenül is megkapja a projekttel kapcsolatos tájékoztató anyagokat, továbbá a Hivatal a 74/999-313-as számon telefonon is nyújt felvilágosítást munkaidőben.