Közleményt adott ki Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzati Sajtóirodája, mely szerint Gulyás Róbert, az Éljen Szekszárd önkormányzati képviselője a napokban nyilvánosan állította, hogy 

„…a jegyző álláspontja szerint a képviselők előterjesztéseiben a Polgármesteri Hivatal nem köteles közreműködni segíteni, így semmilyen anyagot, információt nem kaphatnak.”

Dr. Gábor Ferenc jegyző valódi álláspontja Gulyás Róbert állításával ellentétben az, hogy az önkormányzati képviselők munkájukhoz valamennyi jogszerűen kiadható információt, adatot megkaphatnak. A közgyűlés és a bizottságok elé benyújtott előterjesztések több mint 90%-át a hivatal készíti el. Míg az önálló képviselői indítványok, előterjesztések elkészítése az előterjesztő feladata és kötelessége. 

A közlemény tartalma szerint:

"Gulyás Róbert azt is állítja, hogy az önkormányzati „képviselők csak arról tárgyalhatnak amit a polgármester napirendre vesz és a jegyző törvényességi ellenőrzésén átment, még akkor is ha a teljes testület támogatna egy javaslatot.”

Dr. Gábor Ferenc jegyző a törvényességi ellenőrzésről írt résszel maradéktalanul egyetért. A képviselőktől nem minden esetben elvárható, hogy ismerjék a jogszabályokat, ezért szükséges az általuk készített előterjesztések törvényességi ellenőrzése is még azelőtt, hogy a közgyűlés elé kerülnének. Gulyás Róbert példájánál maradva: hiába támogatna a teljes testület egy jogszabályokba ütköző javaslatot, ha az törvénytelensége miatt végrehajthatatlan lenne vagy kárt okozna az önkormányzatnak."
Mint fogalmaz az SZMSZ világosan leírja, hogy bármely képviselő milyen módon kezdeményezheti napirend felvételét.

Az eredményes munka érdekében várja a képviselőt fogadóórára

dr. Gábor Ferenc jegyző november 15-én 10 órakor nyilvános fogadóórán várja Gulyás Róbert önkormányzati képviselőt, ahol felteheti kérdéseit a képviselői munka eredményesebb végzésének érdekében.