Esélyes az Év Bortermelője címre – írja oldalán a Magyar Bor Akadémia. A hazai borászatok legrangosabb elismerése három évtizede kerül odaítélésre. Több száz borász, szőlész-borász, vendéglátó ágazatok szakemberei tettek jelölést.

Közülük kerül ki a győztes

  • Figula Mihály (Balatonfüred-Csopaki borvidék)
  • Günzer Tamás (Villányi borvidék)
  • Lamport József (Egri borvidék)
  • Liptai Zsolt (Pannonhalmi borvidék)
  • Vesztergombi Csaba (Szekszárdi borvidék)

A szakma négy jelöltet állított és a hagyományokat követve egy jelöltet a korábbi győztesek jelölnek.

Vesztergombi Csaba a közösségi oldalán így fogalmazott:

„Nehéz szavakba önteni amit érzek, de mindenképpen hatalmas öröm és büszkeség "Az Év Bortermelője" jelöltjei közé kerülni! Boldog vagyok, hogy édesapám 1993-ban megkapott címe után 29 évvel engem is méltónak talált a szélesebb szakma a jelöltségre. Büszke vagyok, hogy a legutóbbi, 2016-os szekszárdi siker után ismét szekszárdiként képviselhetem a Szekszárdi Borvidéket a jelöltek között! Megtisztelő és örömteli ebbe a társaságba tartozni hiszen mindegyikükkel jó, baráti viszonyt ápolunk. Kiváló emberek és remek borászok! A szekszárdi bor finom”

Decemberig várni kell

A jelöltek november 10-én, a Boresten mutatkoznak be, a Pesti Vigadóban.  A Magyar Bor Akadémia tagjai választják ki a 2022-es Év Bortermelője Magyarországon díj nyertesét, egyéni, titkos szavazással. A győztest 2022. december 8-án, sajtótájékoztató keretében hirdeti ki az Akadémia.

Szorítunk Csabi!