Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Culturepaces multimédiás eszközöket használ a kiállításaihoz és most egy újabb tárlattal kápráztatja el az érdeklődőket. Gustav Klimt és Friedensreich Hundertwasser híres alkotásai egy régi német gyár falain elevenednek meg.

A Phoenix des Lumiéres (Fények Főnixe) nevű kiállítótér Dortmundban nyitotta meg kapuit január végén. A tárlat neve onnan jött, hogy a régi Phoenix West nevű gyárban lett kiállítva. A művek hatalmas falakra, padlókra és mennyezetekre vannak kivetítve. Ezek körbeveszik a látogatót, aki hirtelen azt sem tudja, merre nézzen.

A Phoenix des Lumiéres-ben jelenleg három kiállítás látható

Az első Gustav Klimt osztrák festőről szól, amely a Gold in Motion – Az arany mozgásban címet kapta. A tárlat az aranylevélre, Klimt jellegzetes motívumára fókuszál. A másik tárlat Friedensreich Hundertwasser osztrák festő, építész és képzőművész műveit veszi górcső alá, és a Bécsi örökösödés nyomán címet viseli. Itt főszerepben a szabálytalan és ívelt vonalak jelennek meg. A harmadik kiállítást, az Utazást a török Nohlab kollektíva készítette, és olyan eszközöket, terveket és történeteket mutat be, amelyekben az ember és a technológia közötti kapcsolat sokféleképpen tükröződik.