Pályázz, hogy ne okozzon gondot a különóra!  Augusztus végén közel ezerkétszáz diákot segített tanszeradománnyal a Magyar Református Szeretetszolgálat Kárpát-medence-szerte.

Ősszel a tehetséggondozást állították a középpontba

Október 31-ig jelentkezhetnek a rászoruló diákok a Nyilas Misi Ösztöndíjprogramra. Az alapítvány a terv szerint idén is ötven fiatal tehetséget támogat, azzal a céllal, hogy az érintetteknek hátrányos szociális helyzetük ellenére legyen lehetőségük tehetségük kibontakoztatására.

Az iskolai különórák, a szükséges eszközök beszerzése, a versenyek nevezési díjai ugyanis komoly költséget jelentenek, amelyeket nem minden család engedhet meg magának.

Ebben a helyzetben nyújt támogatást a Nyilas Misi Ösztöndíj.

Művészet, sport vagy tudomány! Melyikben vagy nagyon jó?

A pályázatra olyan 5–12. évfolyamos nehéz körülmények között élő diákok jelentkezhetnek, akik valamely művészeti ágban, sportban vagy természettudományban, bölcsészettudományban kiemelkedően tehetségesek.

Az anyagi támogatás mellett mentorok is segítik a programban résztvevőket.

A pályázatok elbírálására november folyamán kerül sor – újdonság, hogy ezúttal nem tanévhez, hanem naptári évhez kötött az ösztöndíj. A programban résztvevő fiatalokat száz-százezer forint ösztöndíjjal segíti az alapítvány az év során, és egy-egy választott mentor is mellettük áll majd. 

Pályázz, adj lehetőséget magadnak!