2019 nyarán egy családi vitával indult minden. Több szálon futottak az események. Egy júniusi estén érkezett bejelentés a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság Tevékenységirányítási Központjába, miszerint egy szekszárdi portán verekedés van.

Az elsőként kiérkező helyi egyenruhásoknak elmondta az egyik érintett, hogy a korábban ott vásárolt „anyag” minősége nem volt megfelelő, ezt kívánta számon kérni az eladón.

Az ügyben eljárás indult a kapitányságon, új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt.

Tanúk kihallgatása, ingatlanok átkutatása következett. Az üggyel összefüggésbe hozható személyeket felkutatták és gyanúsítottként hallgatták ki. Több esetben igazságügyi szakértőket rendeltek ki.

Egy, az elkövetés idején 31 éves helyi férfit többféle törvénysértés miatt gyanúsítottak meg.

Szerhasználó volt, de többeknek értékesített is. Egy alkalommal elkötötte ismerőse autóját, amit a „szer” hatása alatt vezetve egy baleset során összetört, 800 ezer forintos kárt okozva.

Nem ez volt az egyetlen eset

Máskor is ült volán mögé bódultan. Az eljárás befejezését nehezítette, hogy a férfi többször elköltözött, előbb csak a megyén belül, aztán külföldre távozott. Első hazatérésekor a repülőtéren elfogták, de karanténba került, ahonnan ismét külföldre szökött, ezért ellene elfogatóparancs van ellene érvényben.

A Szekszárdi Rendőrkapitányságon befejezték az ügy vizsgálatát és az iratokat vádemelési javaslattal átadták az illetékes ügyészségnek.