Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ezzel a szlogennel invitálja a sportolni vágyókat a Szekszárdi Sportközpont. Az új programsorozat öt próbából áll: kerékpár, úszás, gyalogtúra, korcsolyázás, futás. 

Start pünkösdhétfőn

A helyszín pedig a sportcsarnok előtti terület. Ugyanitt lesz a záró esemény szilveszter napján.

I Love Sport – I Love Szekszárd

A részletekről tartottak sajtótájékoztatót a szekszárdi Gyűszűbirtokon. Horváth Gyula, a sportközpont sportszakmai csoportvezetője elmondta: a program első állomását hétfőn 10 órától rendezik. Az útvonal a Sport utcától a Szent László hídig (és vissza) vezet, az indulóknak ezt a harminchét kilométert kell „leküzdeniük”. Nevezni a helyszínen tudsz majd, a résztvevők az 1992-es barcelonai olimpián szereplő Steig Csaba vezetésével teljesíthetik a távot.

Második az úszás 

Mely állomást a szekszárdi strand nyitónapján – előzetes tervek szerint június 16-án – rendezik. A folytatás szeptember 28., ekkor a húsz kilométeres, ötszáz méter szintkülönbségű gyalogtúra jön. Mikulás napján lesz a korcsolyázás, majd az év utolsó napján futással zárul a programsorozat.

Jakab Éva a Tolna Megyei Természetbarát Szövetség elnöke elmondta a túra az élményeken túl sport teljesítményt is jelent az indulóknak. Szabó Berni a Gyűszűbirtokot képviselne úgy fogalmazott, szívesen álltak a kezdeményezés mellé, a szezon jellegzetességeivel készülnek majd a frissítők. Most például almafröccsel készülnek a Pünkösdre, télen teát és forraltbort kínálnak.

(fotó: beküldött kép)