Kezdőlap SZEKSZÁRD Szekszárd - Közélet

Öt tűzesethez és nyolc műszaki mentéshez vonultak a hétvégén

Kéménytüzekhez, egy kigyulladt garázshoz, kisebb közlekedési balesetekhez riasztották a beavatkozó egységeket.

 

Nézzük a jelentősebb beavatkozásokat:

Fél méter magasan állt az esővíz péntek délután Dombóváron, egy Termál utcai hétvégi házban. A műszaki mentéshez a dombóvári hivatásos tűzoltókat riasztották, akik búvárszivattyú segítségével távolították el a csapadékvizet.

Kéményben lerakódott korom izzott szombat reggel Szakcson, a Kossuth utcában. A tűzeset helyszínére a dombóvári hivatásos tűzoltókat riasztották, akik eltávolították az éghető anyagot a kazánból, továbbá felhívták az ott lakók figyelmét, hogy a tüzelőberendezést és a kéményt ne használják. A lakóépület fűtése alternatív módon megoldható.

Esőzések következtében megcsúszott a partoldal szombat délután Tamásiban, a Nagyhorhos utcában. Az esemény során több kidőlt fa is eltorlaszolta az érintett útszakaszt. A műszaki mentéshez a tamási önkormányzati tűzoltókat riasztották, akik motoros láncfűrészek segítségével távolították el a kidőlt fákat. 

Árokba hajtott, majd felborult egy személyautó vasárnap éjszaka Dunaföldváron, a 61-es számú úton. Az utasok saját erejükből szálltak ki a járműből. A baleset helyszínére a dunaföldvári önkéntes tűzoltók vonultak, akik a rendőrség kérésére, az áramtalanítást követően a kerekeire állították a gépkocsit.

Teljes terjedelmében égett egy fémszerkezetű garázs vasárnap délután Dombóváron, egy Árvácska utcai családi ház udvarában. A tűzeset helyszínére a város hivatásos tűzoltói vonultak, akik vízsugarak és kéziszerszámok segítségével oltották el a 24 négyzetméteres melléképületben keletkezett lángokat. A beavatkozás közben egy 11,5 kilogrammos gázpalack felrobbant. A garázsban két nagymotort és két elektromos robogót tárolt a tulajdonos, amelyeket a tűzoltók kiérkezése előtt kimentett. A lángok a szomszédos épületeket nem érték el.