Súlyos vízhiányt okozott a legnagyobb olasz folyó vízszintjének folyamatos csökkenése. A Pó vízszintje hetven év óta nem volt ennyire alacsony, így több helyen leállították a szökőkutakat és a vízkészletet is féltve óvják, hiszen a halakat is pusztulás fenyegeti. A vízkészletre hazánkban is érdemes odafigyelni. A szakemberek arra kérik a lakosokat, hogy igyekezzenek takarékosak lenni a vízzel.

 

A jó idő beköszöntével szinte mindenkinek jól esik a felfrissülés, ezért manapság egyre népszerűbbé váltak a családi házas és kertvárosias övezetekben a medencék. A nyári csúcsfogyasztás miatt azonban fontos, hogy ne hirtelen töltsük fel a medencéket, ugyanis az a rendszer üzemállapotát és áramlását is befolyásolja. Ezáltal a víz felkeveredését okozhatja a hálózatban, ami pedig vízminőségi problémákat idézhet elő.

A legnagyobb probléma a vízgazdálkodással van. Célszerű az automatikus öntözőberendezéseket az éjszakai órákban este tizenegy órától a hajnali órákig működtetni. Mindez nem csak a vízhálózat működését segíti, de a növényzetnek iskedvezőbb. Tanácsos az autókat autómosóba vinni, hiszen a rengeteg elpazarolt víz és talajba szivárgó vegyszerek nincsenek jó hatással a környezetre.

Emellett számos praktika létezik a gazdaságos vízfogyasztásra, amivel megóvhatjuk a természetet is. A társaság fő célja, hogy a nyári meleg időszakban megnövekedett fogyasztás mellett is kiváló minőségű ivóvizet tudjunk biztosítani felhasználóink számára, ezért lényeges, hogy a fogyasztók is együttműködjenek a szolgáltatókkal. Azonban érdemes belegondolni, ha megszűnne a vízszolgáltatás az élet is hamar leállna körülöttünk.