– Idén is lesznek Erzsébet-táborok Pakson, ugyanis sikeresen pályázott a program megrendezésére a Csengey Dénes Kulturális Központ és a Paks Kistérségi Szociális Központ – jelentette be Szabó Péter polgármester a sajtótájékoztatón, amit Kiss-Fodor Melinda szervezővel csütörtökön tartottak. Idén mintegy 350 gyermeket táboroztatnak.

Heti turnusokban táboroztatnak július 3. és augusztus 11. között. A tábori sorozat bázisa a Csengey Dénes Kulturális Központ, illetve a Paks Kistérségi Szociális Központ lesz. Egy-egy turnusban legkevesebb 51, legfeljebb 60 gyermek vehet részt, akikre a két intézmény munkatársai vigyáznak, előírás szerint tíz gyermekenként egy fővel. 

Változatos programokkal várják a táborozó általános iskolásokat. A pályázati elvárásnak megfelelően teret kap a kínálatban a sport, a környezettudatosság, a művészeti nevelés, a közösségépítés és a kirándulás. Utóbbi célállomásai között szerepel a Cseresznyéskert Erdei Iskola, az atomerőmű horgásztavai és Révbérpuszta. A foglakozások sorában lesz többek között strand, mozi, kézműves-foglalkozás, íjászat, tenisz, bűvészműsor és intézménylátogatások például az ebrendészeti telepre és a paksi tűzoltóságra. A napközi táborban 8-tól 16 óráig tart a program, 16.30-ig mehetnek a szülők a gyermekeikért.

Várólistára lehet jelentkezni

A sajtótájékoztatón az is elhangzott, hogy a jelentkezések tavasszal megtörténtek, de van várólista, ha esetleg valaki menet közben visszamondaná a részvételt. Utóbbi esetében kérik, hogy jelezzék ezt a szervezőknek az erzsbettaborokpaks@gmail.com címen, ha felmerülne kérdés, az Erzsébet-táborok Paks 2023 Facebook-csoport felülete is rendelkezésre áll.