Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
A német bíróság „az utolsó figyelmeztetést” adta az idős férfinak, hogy elkerülje a börtönt.

Meghökkentő történet érkezett Németországból: egy német bíróság közölte, hogy most adta ki „az utolsó figyelmeztetést” egy 82 éves férfinak, hogy az elkerülhesse a börtönt, miután 24 korábbi elítélése ellenére most ismételten bűnösnek találták kábítószer-kereskedelemben.

A nyugdíjas tengerész – aki elmondása szerint marihuána árusításával akarta javítani csekély, havi 800 eurós (295 500 forint) nyugdíját – hétfőn felfüggesztett büntetést kapott az északi Aurich város bíróságától.

A dpa német hírügynökség jelentése szerint az ügyészek 34 hónapos börtönbüntetés kiszabását kérték a bíróságtól, tekintettel az idős férfi igen hosszú büntetett előéletére és az egy, már kiszabott felfüggesztett büntetésre.

A bírák azonban közölték, hogy kivételt tesznek, és a férfi „különleges körülményei” és közelmúltbeli egészségügyi problémái miatt „kevésbé súlyos bűncselekménynek” minősítik legutóbbi bűncselekményeit.

A dpa idézte a bírót is, aki szó szerint azt mondta az idős visszaeső vádlottnak, hogy ez volt a „legeslegutolsó figyelmeztetése”.