A NIOK Alapítvány meghívja a civil szervezeteket, hogy pályázzanak a Civil Díjra. A díjjal olyan civil kezdeményezéseket, projekteket, programokat díjaznak, amelyek kiemelkedő eredményeket értek el, példaértékűek lehetnek más szervezetek számára, és érdemesek a nagyközönség figyelmére is.

A Civil Díj fő céljai:

A díjazással szeretnénk szélesebb körben ismertté és elismertté tenni a legjobb hazai civil szervezeteket és legsikeresebb kezdeményezéseiket.

A Civil Díjakat az alábbi kategóriákban osztják ki:

  • Legígéretesebb új szervezet
  • Legnagyobb hatású projekt
  • Legjobb együttműködés
  • Legjobb kommunikációs kampány
  • Legsikeresebb adománygyűjtés
  • Legsikeresebb érdekérvényesítési projekt
  • Legjobb helyi kezdeményezés
  • Legjobb termék/szolgáltatás

Pályázati feltételek

A pályázaton bármely Magyarországon működő civilszervezet vagy civil jellegű non-profit gazdasági társaság indulhat a pályázati űrlap megadott határidőig történő kitöltésével és beküldésével. 

A pályázaton olyan projektek, programok nevezhetőek, amelyek 2023-ban valósultak meg vagy zárultak le, vagy korábban indultak el, de 2023-ban sikeres új irányt vettek és kiemelkedő eredményt értek el. 

A Legígéretesebb új szervezet, Legjobb helyi kezdeményezés, Legjobb kommunikációs kampány és Legsikeresebb érdekérvényesítési projekt kategóriákban magánszemélyek csoportja bejegyzett szervezet nélkül is beadhat pályázatot.
A Legígéretesebb új szervezet kategóriában olyan szervezet nyújthat be pályázatot, amely 2022. január 1. után alakult. (A szervezet bírósági bejegyzése nem feltétele a pályázat benyújtásának.)
A Legjobb helyi kezdeményezés kategóriában olyan szervezetek, csoportok pályázatait várjuk, akik kistelepülésen vagy nagyobb településen, de kis hatókörben fejtik ki tevékenységüket.
Pályázatot több szervezet közösen is benyújthat.

Pályázati díj nincs.

A pályázaton döntőbe került és díjazott szervezetek elismerő oklevélben részesülnek. A nyertes szervezetek megkapják a Civil Díj 2024 logó használatának jogát.
A pályázó szervezetek pályázatuk beadásával hozzájárulnak, hogy a NIOK Alapítvány a döntőbe jutott és díjazott pályázati projekteket saját csatornáin, a közösségi médián és a sajtón keresztül a nyilvánosság felé közzétegye.
 
A pályázatok beadásának határideje: 2024. január 31.

(fotó: illusztráció, pixabay)