Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Rákóczi Szövetség 2023-ban újra meghirdeti március 15-i diákutaztatási programját Kárpát-medencei középiskolások számára. 

A program célja 1994 óta, hogy a Kárpát-medence országaiban élő magyar középiskolások együtt emlékezzenek meg az 1848-49-es forradalomról és szabadságharcról.

Vagyis szövődnek kapcsolatok intézmények, diákok, tanárok között. A pályázatra bármely Kárpát-medencei magyar középiskola jelentkezhet. Pozitív bírálat esetén lehetőséget teremtenek a kiírók arra, hogy az utazó középiskolás csoport a Kárpát-medencében legalább egy határt átlépjen, és egy másik iskolával közös programot szervezzen a nemzeti ünnephez kapcsolódóan.
Az utazók számától és a távolságtól függően 300 ezer forint nyerhető el. 

A határidő február 28.

A pályázat a Rákóczi Szövetség honlapján elektronikusan nyújtható be a Tolna megyei iskoláknak is. Döntés pedig február 28. után lesz. A pályázati elbírálásnál előnyben részesülnek azok az iskolák, ahol a Rákóczi Szövetségnek középiskolai szervezete működik.

A kirándulásokat március 6-21. között kell megvalósítani.

(fotó: illusztráció, pixaba)