A paksi rendőrök hazahozatták Angliából, és őrizetbe vették azt a pécsi nőt, aki még 2015-ben csaknem négy tucat embert vert át hitelügyintézés ígéretével. Egy nagydorogi férfi tett feljelentést a  Paksi Rendőrkapitányságon még 2015 tavaszán, mert egy számára ismeretlen nő azt ígérte neki, hogy külföldön banki hitelt intéz számára, mivel ő Magyarországon nem juthatna kölcsönhöz. Az ismeretlen különböző jogcímeken 85.000 forintot csalt ki a sértettől, majd elérhetetlenné vált. Csalás miatt indult nyomozás. Rövid időn belül azonosítottak egy 54 éves nőt, aki a bűncselekményekkel összefüggésbe hozható.

Országosan tevékenykedett

Az asszonyról kiderült, hogy az ország számos pontján élő sértettet csapott be könnyen megszerezhető hitel ígéretével. 

Legalább 44 embert vert át, és tőlük több mint kilenc millió forintot szerzett meg. 

A nőt hosszú évek óta keresték a paksi rendőrök, mert még kihallgatása előtt eltűnt. Információk után azt lehetett feltételezni, hogy Angliába szökött, így ellene nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki. A csalót az angol hatóságok elfogták, és a napokban Magyarországra is hozták.
A paksi rendőrök a ma már 61 éves pécsi nőt 44 rendbeli csalás miatt hallgatták ki, majd őrizetbe vették. Az eljárás az asszony fogvatartása mellett folytatódik tovább.