Cikkünk frissítése óta eltelt 10 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Véget ért az EFI Szekszárd Egészségkaland tábora. Ez már a második turnusa volt az Egészségkaland tábornak. Az EFI iroda közösségi posztja szerint az elmúlt héten ismét a Balassa János kórházban dolgozó szülők gyermekeinek vakációját színesítették programjainkkal, ezzel segítve a kórház dolgozóit.

Játékok, a kézműves foglalkozások és a szabadtéri mozgásprogramok 

A 2. turnus táborozói is közösen ültettek tuját a kórház parkjában Spanyol Adrienn, a kertészek csoportvezetőjének segítségével. A gyerekek megismerkedhettek a kórházpark rejtélyeivel, növény- és állatvilágával, madaraival.


dr. Kis Ernő főorvos, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Szekszárdi Csoportjának képviselője előadásában különböző madarakról szóló történeteket hallhattak.

Ellátogattak a szekszárdi Mézeskalács Múzeumba, ahol mézeskalácsot díszíthettek, de a kórház élelmezési osztályának munkatársai jóvoltából, megkóstolhatták a környék legfinomabb gyümölcssalátáját.  Nagy sikere volt a táborozók körében a Füves Erika vezetésével lezajlott logikai képesség fejlesztésén alapuló csapatjátékoknak és társasjátékoknak, valamint a Prantner-Zatykó Tünde néptánc oktató rövid néptánc tanításának is.A táborzárás is emlékezetes volt, a paksi Papírkutyák Kutyasuli tartott kutyás bemutatót.

(fotók: Egészségfejlesztési Iroda – EFI Szekszárd Facebook oldala)