1 év

Gondolkozz és vállalkozz! Korszerű pénzkezelés és pénzügyi biztonság a kibertérben – ezek az idei témák.


„Tanulóink érdekes előadásokon és játékos feladatokon vehetnek részt a hét során, majd pénteken egy vetélkedővel zárjuk programjainkat. Az előadások és játékos feladatok mellett az osztályok a Pénz7 projektfeladatait, Pénz7 Kahoot kvízeket oldanak meg és a hagyományokhoz híven küzdenek a "csúcsmeló"-ért is”

– írja a beszámolót az iskola közösségi oldalán.

Az első nap 

A 9-10. évfolyamos diákok egy képzeletbeli vállalkozás működtetésébe kóstolhattak bele. A feladat egy "kacsagyár" létrehozása és irányítása volt. 

„A tanulók adtak-vettek, kereskedtek, együttműködtek a siker érdekében. És ahogy a való életben, itt is folyamatosan változó tényezőkkel – alapanyagár, felvásárlási ár, eszközök bérleti díja, munkabér – kellett számolniuk.”

A 3 vállalkozás között – Upon the wing, Ducktales, Donald – igazán jó hangulatú versengés alakult ki, mely során észrevétlenül is sok új információval gazdagodtak-számol be az iskolai élménybeszámoló.

Mint írják, Madarász Tímea tanárnő lelkesen, nagy szakértelemmel koordinálta, segítette az ifjú vállalkozókat, illetve Feketéné Földesi Judit közreműködésével szintén garantálta a sikert.

(fotó: iskola Facebook oldala)