Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Létezik egy élményutazás, amely olyan különleges felfedezésre invitál, ahol lemehetünk egy víz alatti pincészetben. A Pince a tengerben nevű program keretein belül egy luxusmárka végez kísérleteket.

Egy véletlennek köszönhető

A Veuve Clicquot 2014-ben pezsgős üvegeket engedett le a Balti-tenger mélyére. Az ötlet egy 2010-es felfedezés eredménye volt, amikor is egy búvárcsapat az Aland-szigetek déli részén egy hajóroncsban 186 üveg pezsgőt fedezett fel. Ezek közül 40 a luxusmárka itala volt. Kóstolás után rájöttek, hogy a tenger fenekén pihenő pezsgők kiváló minőségűek voltak. Ekkor határozták el, hogy kísérletezés céljából létrehoznak egy víz alatti pincét. 

2014. június 18-án NV Yellow Label, Vintage Rose 2004 és demi-sec borok válogatását helyezték el az Alanda Vault víz alatti borospincéjében, egy egyedi fémketrecben. A mostani expedíció lesz az első alkalom, hogy a nagyközönség maroknyi része bepillantást nyerhet a különleges pince működésébe. Ezt az utazást június 22-25. között tartják.