Több mint két évtizeddel a háta mögött, idén is ellátogatott Szekszárdra a POP Mikulás. Az esemény célja ugyanaz, mint anno, 25 éve.

„Eltölteni egy kellemes estét. Közösen. Elfogadva a másikat”

– fogalmazott köszöntőjében Kindl Gábor, aki egykor megálmodta a programot és ami azóta is töretlenül tart. Vagyis minden évben, a Mikuláshoz közeli időpontban várják a közönséget.„Fogyatékkal élők és egészséges gyerekek, fiatalok és felnőttek vesznek részt a programon, a vármegye számos pontjáról érkezve” – mondta Garay Zoltánné, az ÉFOÉSZ helyi szervezetének vezetője.


A támogatók szinte kivétel nélkül azok, akik már az első alkalommal is a szervezők mellé álltak. Szekszárdi, bonyhádi vállalkozások és magánemberek.


Minden évben a támogatóknak köszönhetően a résztvevők ajándékcsomagot kapnak és kulturális program teszi felejthetetlenné számokra ezt az estét.

2023-ban az Iberican fiatal táncosai nyitották a programot, Gyarmati Jázmin verselése után. A fellépők között lépett színpadra F. Lackó, aki a rap világával szórakoztatta az igencsak aktív közönséget. Kovács Gergő műsora pedig igazi karácsonyi hangulatot varázsolt a szekszárdi Placc falai közé.


Levélben a lényeg

A POP Mikulás az elmúlt két évben online műsorrá „fogyatkozott”, hiszen a közönség az átlagosnál is érzékenyebben reagálhat betegségekre és mivel a legfontosabb szempont a biztonság volt, így a szervezők ezt az útját választották a rendezvény megvalósításához.


„Ajándékot akkor is kaptak. Kitűztük a műsor napját és a kezdés dátumát, amit egy zárt rendszerben töltöttünk fel az internetre. Előtte pedig kiszállítottuk a csomagokat, így picit olyan, mintha együtt lettünk volna.”

S akkor a levél. A Mikulás segítőjének zsebe rejtette az immár 3 éves kis cédulát. Időközben Attila, a sorok írója már az égi közönség tagjaként volt jelen a programon. A szervezők pedig hiszik, hogy nem véletlenül került elő a levél…