A Magyar Közút tájékoztatása szerint a havazás nem adja fel, este újabb hullám érkezik és nemcsak a Dunántúlon, hanem gyakorlatilag az ország teljes területén várható holnapig havazás. 

Az északkeleti, magasabban fekvő területeken, vagyis Nógrád, Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében is akár 10-15 centiméternyi friss hó hullhat. A havazás várhatóan a dunántúli területeken sem vesz vissza az erejéből csütörtök reggelig, így ott újabb, több centiméternyi, magas víztartalmú, úgynevezett tapadó hó hullhat.

Szekszárd is befehéredett, szinte folyamatosan hull a hó. Ennek a kicsik örülnek a leginkább, hiszen a felnőtteknek ad azért némi feladatot. Nem beszélve a balesetveszélyről. Vigyázzatok magatokra az utakon, csak a téli viszonyokra alkalmas autót használjatok.

A közút is teszi a dolgát

A következő órákban és napokban is 12 órás váltott műszakokban, 0-24 órában végik majd a hóeltakarítási és síkosságmentesítési beavatkozásokat. Ugyanakkor az autósok figyelmét ismét felhívják arra, hogy a megfeszített munkavégzés mellett is, amíg a havazás el nem áll, addig időszakosan téliesebb útviszonyok lehetnek.

Az országos, 31 ezer kilométeres közúthálózaton mintegy 700 munkagépet tudnak bevetni, tehát egy gépre átlagosan nagyjából 40 kilométernyi út jut, ekkora területet, a fel- és levonulásokkal, só- és üzemanyag feltöltésekkel együtt 2-4 óra alatt tesznek meg, ennyi idő alatt pedig intenzív havazás esetén újra megmaradhat a hó a burkolaton.