Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A világ legrangosabb sajtversenyén, a Portugáliában megrendezett World Cheese Awards-on a magyar kisüzemi és kézműves sajtkészítők termékei 2 arany, 9 ezüst és 8 bronz minősítést kaptak.

A versenyen idén 47 országból 4786 sajt vett részt

40 ország 240 zsűritagja értékelt. 

A 12 döntős sajt közül az év sajtjának a portugál Quinta do Pomar sajtműhely Queijo de Ovelha Amanteigado sajtját választották, ami egy nyerstejből, növényi oltóval készült lágy juhsajt.

Az idei World Cheese Awards magyar nevezésű termékei közül a Breier Farm Pilisi sajtja és a Caritas Vidékfejlesztés Gyergyói kézműves sajtja kapott arany minősítést. Ezüst és bronz elismerést az Alpokalja Sajt, a Breier Farm, a Csíz Sajtműhely, az Etyeki Kecskesajt Manufaktúra, a Paraszt sajt, a Pipitér Sajtműhely, a Szarvasi Agrár Zrt., valamint Bodor Enikő és Sárig Attila sajtjai nyertek.

(forrás: mti/fotó: illusztráció, pixabay)