Cikkünk frissítése óta eltelt 7 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
0:00
/
Pótszilveszter Singli karkötővel

Hallottál már a Singli karkötőről? Mindjárt többet fogsz tudni a kezdeményezéről. A Harmadik Évezred Tolna Megyéje Egyesület már régóta szervez közösségi programokat. Megalakulásuk évében az ifjúság segítését tűzték zászlajukra.

„Ma már a közép és idősebb generáció segítése, támogatása ugyanúgy mindennapjaik részét képezi, mint annó a fiatalok segítése”

– fogalmazott kérdésünkre az egyesület elnöke, Lezsák Klára.

Szakítanak az online térrel

Persze nem szó szerint, hiszen a világháló nagyon sok mindenben segítsége a ma emberének. De! Szerintük – és be kell vallani, szerintünk is – nagyon fontos a személyes kapcsolatok megélése, a találkozás élménye.

„Saját ismerősi körünkben, az egyesület körül lévőknél is azt tapasztaltuk, hogy kissé elmagányosodtak az emberek, nagyon sokan élnek egyedül, általában gyermeket, gyermekeket nevelve. Ezen szeretnénk változtatni.”

A hogyan pedig igencsak egyedire sikerült.

„Pótszilveszteri batyus bált szervezünk Szekszárdon, január 12-én 20 órától. A pikantériája pedig, hogy igényelhető Singli karkötő.”

Első hallásra számunkra is fura volt a dolog, de az egyesület elnöke, hamar eloszlatta kérdéseinket.

„Talán először mi is kétkedtünk az ötleten, nem akartuk, hogy megkülönböztető érzést adjon. De azok közül, akik már foglaltak asztalt 30 százalékuk kérte a karkötőt. Így számunkra is világos, hogy pozitívan fogadták az ötletet. Bátran fogadják a kis karszalagot, ezzel jelezve, hogy nem zárkóznak el az ismerkedő beszélgetésektől. Sőt, vannak olyan asztalfoglalások, ahol intézményi kollektíva érkezik majd.”

A szervezők arra is figyelnek, hogy az asztaltársaságok kialakításakor is legyen lehetőség ismerkedni, vagyis nem kell aggódni, aki pártalanul jön, az sem a sarokba köt ki. A batyus bálra természetesen párok, baráti társaságok is érkezhetnek.

„A régi idők bálját idézzük, így óránként lesz hölgyválasz, ezzel bátorítjuk majd az urakat, valljuk be, néha a nők határozottabbak ha ismerkedésről van szó.”

A bálon a talpalávalót a Dynamic zenekar húzza majd, de lehet kedvenceket kérni. Lezsák Klára elmondta, ha jól sikerül a rendezvény, akkor a folytatásban is szeretnének segíteni a társtalanoknak. Úgy véli manapság – főleg közép és idősebb korban – már nem olyan egyszerű az ismerkedés, főleg azért, mert nagyon megritkultak a személyes kapcsolatra, találkozóra invitáló kezdeményezések.

További információ a programról, mely Szekszárdon a PTE IGY Gyakorló Általános Iskola Aulájában lesz, Lezsák Klára elnöktől kérhető a 06 30 5377 640-es telefonszámon lehet vagy az ahetegyesulet@gmail.com e-mail címen.

(fotó: illuztráció, pixabay)