Egy 26 éves decsi férfi és párja áll a bíróság előtt. Emberkereskedelem és kényszermunka miatt egy férfit tíz év hat hónap, élettársát pedig hét év börtönbüntetésre ítélte első fokon a Szekszárdi Törvényszék. Kiszolgáltatott nőket vettek rá, illetve kényszerítettek prostitúcióra.

A 26 éves decsi férfi és vele egyidős élettársa egy munkahellyel, jövedelemmel, vagyonnal, családi kötelékekkel nem rendelkező fiatal nőt 2017 elejétől november végéig prostitúcióra bírtak rá, amit az bérelt lakásokban és más helyszíneken végzett. A sértett eleinte kedvelte a vádlottakat, ahogy azonban több pénzt keresett, a pár azt követelte, hogy minél több férfit fogadjon.

Egy nap leforgása alatt akár 10-20 férfivendéget is kellett fogadnia.

A prostitúcióval keresett pénz 40 százalékát, később a teljes összeget át kellett adnia a vádlottaknak. A férfi és élettársa nem erőszakkal vagy fenyegetéssel, hanem a kiszolgáltatott helyzetét kihasználva, megtévesztéssel bírták rá a prostitúcióra a sértettet, aki 2017. november végén elszökött tőlük. 

A prostitúcióra kényszerítés folytatódott

A páros ezután legalább két éven át, 2020. augusztus 7-ig egy román állampolgárságú, írni-olvasni nem tudó, enyhe fokban értelmi fogyatékos nőt kényszerített prostitúcióra Decsen, Baján és Szegeden, ekkor már bántalmazással, fenyegetéssel.
A nő 2018 szeptember végén, október elején a terhessége miatt szólt a férfinak, hogy nem akarja folytatni a prostitúciót, erre az megverte. A sértett vérezni kezdett, mentőt hívtak hozzá, a nő a szekszárdi kórházban fiúgyermeket szült.

A sértett a kórházból az újszülöttet nem vihette el, őt azonban a vádlottak visszavitték magukhoz, és a császármetszés után néhány nappal ismét fogadnia kellett férfiakat.

Újra teherbe esett

Ennek ideje alatt is folytatnia kellett a prostitúciót. 2020. szeptember 8-án életveszélyes helyzet miatt sürgős császármetszést végeztek rajta, és lánygyermeket szült, ezután a kórházban tett feljelentést.

A bíróság közölte: az elsőrendű vádlott férfit – aki két és fél, illetve ötmillió forintot keresett a sértettek prostitúciós munkájából -, a törvényszék hét és fél millió forint vagyonelkobzással is sújtotta, illetve kábítószer birtoklása miatt is elmarasztalta.

Az ítélet nem jogerős, a vádlottak és védőik az emberkereskedelem és kényszermunka bűntette kapcsán felmentésért, illetve a büntetés enyhítéséért fellebbeztek. A bíróság elrendelte a szabadlábon lévő férfi letartóztatását és élettársa bűnügyi felügyeletét.

(fotó: illusztráció, pixabay)