Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ezt a programot ne hagyd ki! Tíz évvel ezelőtt a Fővárosi Nagycirkusz és három magáncirkusz összefogása hívta életre a ma már tradicionálisnak számító eseményt, a Cirkuszok éjszakáját. A cirkuszművészet ünnepén Közép-Európa egyetlen kőcirkusza egy különleges, soha vissza nem térő előadással készül a cirkuszrajongóknak. Ez lesz “A sztyeppe illata”. Számos izgalmas produkcióval készülnek a közönségnek, mások mellett lesz zsonglőr, lengőrúd produkció és gurtniszám is.

Az este egyik különlegessége a Fényes Porond fesztivál arany- és különdíjas produkcióját bemutató két fiatal tehetség, Buti Olivér és Jagudits András bravúros deszkaszáma.

Cirkuszi parade a Balatonnál

Balatonlellén kibővített előadásával várja a közönséget az idei cirkuszok éjszakájára a Magyar Nemzeti Cirkusz július 14-én és 15-én. A zenés cirkuszi parade a lellei Cirkusz térről pénteken délelőtt indul majd. A 7-es főúton át egészen a Napfény Strandig rendőrségi és zenekari kísérettel vonulnak az artisták. Természetesen adnak ízelítőt műsoraikból.

A Szenzáció fehérben című kibővített műsoruk esetén arra bíztatják a közönséget is, hogy fehér ruhában érkezzenek.

Zamárdiban szombaton világrekord kísérlettel és kardnyelővel várja a közönséget a Richter Flórián Cirkusz. A család legfiatalabb tagja, a 17 éves Richter Angelina egy világrekord felállítására készül a Magyar Posta elnevezésű lovasakrobata műsorszámával.

Mindemellett látható lesz a Duo Triberti, a világ egyik leggyorsabb görkorcsolyás művészpárja Olaszországból, Lucky Hell kardnyelő, aki először lép fel Magyarországon, valamint Pintér Tibor és a Nemzeti Lovas színház társulata is.

(fotó: illusztráció, pixabay)