1 év

Felújítási munka zajlik a gyapai közösségi házban. A rekonstrukció mostani szakaszában rámpát építenek az udvaron, ami térkő burkolatot kap. Odabent is zajlik a munka, több helyen új nyílászárókat építettek be, a folytatásban pedig aljzatbetonozást végeznek a szakemberek, illetve felújítják a klubhelyiségben az álmennyezetet és a világítást.

Megközelítőleg két hete indult el a felújítási projekt újabb szakasza a gyapai közösségi ház területén. Néhány napon belül kicserélik a kivitelező munkatársai a bejárati ajtót, majd az előtér csapóajtajait is. Utána következik a burkolás, amit aljzatbetonozás előz meg. Az udvaron rámpát építenek, ami térkő burkolatot kap majd, így a jövőben a mozgáskorlátozottak is könnyen meg tudják közelíteni az épületet.

A gyapai falunapnak rendszeresen a közösségi ház ad otthont. A magasított terasz, amit színpadként is használnak a fellépők, szintén megújul a jelenlegi felújítási szakaszban, esztétikus térkő burkolatot kap. A több mint hétszáz négyzetméter alapterületű épület átalakításával fokozatosan haladnak. A felújítás néhány éve a tetőfelújítással kezdődött, első lépésként a beázást szüntették meg. A mostani szakasz a vizesblokkok rekonstrukcióját is magában foglalja, az új mosdók akadálymentesek lesznek. A klubhelyiségben az álmennyezetet és a világítást is felújítják. A klubhelyiségben már szemmel látható a munka, sok ablakot már kicseréltek új, korszerű nyílászáróra.

A felújítási projekt mostani szakasza pályázaton nyert mintegy 30 millió forintból valósul meg. A tervek szerint a műszaki átadásra március végén kerül sor.