Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Tolna vármegye is azon régiók közé tartozik, ahol sok gondot okozott a szombati viharos szél. A közösségi oldalak ontották a fotókat. Ezek nagy részén kidőlt fák, fa alatt rekedt autók láthatók. 


„Összesen 208 alkalommal riasztották a tűzoltókat. 203 műszaki mentés mellett 5 tűzesethez vonultak a beavatkozó rajok vármegyénk területén. Vasárnap délelőtti adatok szerint több, mint 140 bejelentés felszámolása továbbra is folyamatban van. A katasztrófavédelem priorizálja a káresetekhez történő szerek riasztásának sorrendjét a károk és azok következményeinek súlyának függvényében.”A Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint lakóházakra, melléképületekre, kerítésekre, gépjárművekre, távközlési- és vasúti felsővezetékre dőltek fák, szakadtak le nagyobb faágak. Komplett tetőszerkezeteket bontott meg a viharos szél, kéményeket rongált meg, illetve a számtalan esetben forgalmi akadályt képeztek a kidőlt fák az utakon, utcákon, valamint veszélyeztették a lakókörnyezetet, továbbá a gyalogos és gépjárműforgalmat.