Megyénk tűzoltói 8 tűzesethez és 23 műszaki mentéshez vonultak az elmúlt 72 óra leforgása alatt. Kisebb szabadtéri tüzek mellett egyéb beavatkozásokhoz is riasztották őket, Nagyszokolyon villámcsapás következtében gyulladt meg egy fa és annak környezete, míg Tamásiban egy személyautó alja égett. A viharos, szeles időjárás eredményeképpen leggyakrabban műszaki mentéseknél volt szükség a Tolna megyei hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltóegységek beavatkozásaira. Fák dőltek lakóházak tetejére, gépjárműre, valamint több helyen a forgalmat akadályozták, vagy bénították meg teljes egészében.

Jelentősebb tűzesetek:

  • Pénteken Kaposhomokon, a Telekhegy utcába a dombóvári hivatásos, míg Szalkszentmártonon az 5213-as számú út 18. kilométeréhez a paksi hivatásos tűzoltókat riasztották segítségnyújtásra. Mindkét helyen gaz és avar égett, amelyet vízsugarak és kéziszerszámok segítségével számoltak fel a tűzoltóegységek. 
  • Villám csapott egy fába Nagyszokolyon, a Táncsics utcában, amelynek következtében a fa környezetében található bozótos terület is meggyulladt péntek délután. Tamási önkormányzati tűzoltói oltották el keletkezett lángokat az ott lakók segítségével.

Jelentősebb műszaki mentések:

  • Péntek este Gerjenben, a Gephardt pusztánál egy diófa dőlt egy személyautóra, míg a Hunyadi utcában egy 20 méter magas fenyőfa dőlt egy lakóházra. A műszaki mentésekhez a szekszárdi hivatásos és faddi önkéntes tűzoltók vonultak, akik motoros kézifűrész segítségével távolították el a kidőlt fákat.
  • Tolna város önkormányzati tűzoltóit riasztották az 5116-os számú út 4. kilométeréhez, ahol egy 15 méteres, kidőlt nyárfa bénította meg a közlekedést péntek este. A beavatkozó rajok motoros láncfűrész segítségével szüntették meg a forgalmi akadályt.
  • Egy lovas tanya melletti nyárfa dőlt egy földes útra, villanyoszlopra és egy kerítésre Tolnán, a Palé utcához közel szombat reggel. Az illetékes közműszolgáltató szakemberei érkezését követően a tolnai önkormányzati tűzoltók motoros kézifűrészek segítségével távolították el a kidőlt fát.
  • Szombat délelőtt a dunaföldvári önkéntes tűzoltók Dunaföldváron, a Kéri úton, egy lakóépület héjazatára dőlt kisebb méretű akácfát távolítottak el egy láncfűrész és dugólétra segítségével. 
  • Egy személyautó tért le az úttestről és borult fel Tevelen, a 65-ös számú út 21. kilométerénél szombat délelőtt. A műszaki mentéshez a bonyhádi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik az áramtalanítást követően a kerekeire állították a járművet.