Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Négy gyermek nem aludhatott a megszokott helyén. Mint arról beszámoltunk teljes terjedelmében égett egy családi ház 150 négyzetméteres beépített tetőtere hétfő délután Hőgyészen, a Rózsavölgy utcában.


A tűzesethez a szekszárdi, a bonyhádi és a dombóvári hivatásos, továbbá a tamási önkormányzati tűzoltók vonultak, akik hat vízsugár és kéziszerszámok segítségével fékezték meg a lángokat. 


A beavatkozás során a sérült tetőszerkezetet láncfűrészek segítségével bontották meg a tűzoltórajok, valamint két füsteltávolító ventilátort működtettek.

A tűzoltók kiérkezése előtt két szabadnapos szekszárdi tűzoltó a közelben tartózkodott, akik előzetesen felderítettek, áramtalanították az épületet, továbbá a vezetékes gáz elzárását is elvégezték.

Ezt követően a beavatkozó tűzoltóegységeknek az alapvezeték és a táplálás megszerelésében támogatták a munkáját. A lakhatatlanná vált épület egy felnőtt és négy gyerek lakója lakosságvédelmi intézkedés keretében a rokonokhoz költözött.

(Fotó: Tolna VMKI)