Hétfőn az ország déli-délnyugati felén még többfelé előfordulhat hószállingózás, kisebb havazás, illetve hózáporok is kialakulhatnak, de napközben észak-északkelet felől már szakadozni fog a felhőzet. Sokfelé élénk, erős, nyugaton és északkeleten viharos lesz az északias szél, a havazás által érintett tájakon kisebb hófúvás is kialakulhat.

Fagyos lesz a reggel, majd napközben is csak -6 és +2 fok közötti csúcsértékeket mérhetünk.

Kedden északkelet felől tovább csökken a felhőzet. Az északi-északkeleti szél még többfelé élénk, északkeleten erős lesz, majd estére jelentősen mérséklődik a légmozgás.

Kora reggel -10 és -3, napközben -3 és +3 fok között alakul a hőmérséklet.

Hétfőre a hidegfront elhagyja térségünket

Viszont erős, nyugaton és északkeleten viharos szél kíséretében folytatódik a hideg, fagyos levegő beáramlása, emiatt továbbra is hidegfronti tünetek jelentkezhetnek. Jellemző lehet a fejfájás, vérnyomás-ingadozás, nehézkes gondolkodás, valamint görcsös panaszok jelentkezhetnek. A szél miatt ingerlékenyebbek, nyugtalanabbak lehetünk.

A kismamáknál korábban beindulhat a szülés.

A szeles időben jelentősen romlik hő- és komfortérzetünk, ezért öltözzünk melegen, téliesen! Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket, és ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről sem!

(fotó: pixabay)