Október 7-e, az állami gondoskodásban élő gyermekek napja. Ez a nap közel 23 ezer gyermekre hívja fel a figyelmet, akik már gyermekvédelmi gondoskodásban élnek.

Traumából a teljes élet felé

Ők mindannyian súlyos traumákat éltek meg, áldozatai élethelyzeteknek. Nem könnyű megélni az előítéleteket, hiszen nekik is joguk van a teljes élethez. Sokuk élete példa arra, hogy egy nehezebb indulás után is lehet sikeres és boldog életet élni, szakmát tanulni, diplomát szerezni, egészségesen működő családot alapítani. 

Ezeknek a gyerekeknek is küldetésük van a világban. Talán, hogy alázattal, kötelességtudattal megmutatni, igenis sikerül!

Nekik a családot jelenti

A Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató Magyarország egyik legnagyobb gyermekvédelmi szakellátást biztosító intézményrendszere, mely a gyermekotthonokra és a nevelőszülői hálózatokra egyaránt kiterjed. Jelenleg több mint 7000 családjából kiemelt fiatalról gondoskodunk Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Győr-Moson-Sopron, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Pest, Tolna és Veszprém megyékben, valamint a fővárosban.

Napjaink feladata megtalálni azokat a nevelőszülőket, akik szeretettel, következetes gondoskodással, neveléssel terelik a gyerekeket a nagy betűs élet felé.

(fotó:pexels)