Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Szekszárdi Sportközpont kerékpáros szakosztálya húsvétkor szlovén és horvát versenyeken indult.

Szombaton a szlovéniai Ptujban rendezték a híres Tour de France Győztes Tadej Pogacar nevét viselő csapat által támogatott kupasorozat első országúti versenyét. Hétfőn pedig a horvát évadnyitó mezőnyversenyeinek, a szomszédos Varasd adott otthont. A helyi csapatokon kívül szerbek, és magyarok is indultak a népes mezőnyökben.

A negyedik helyet szerezte meg Mármarosi Alexa

Szlovéniában 4 km-es két híddal és körforgalmakkal tarkított, Dráva folyó mentén fekvő technikás körpályán versenyeztek a gyerekek. A WU15 lányok 4 körös versenyén Mármarosi Alexa a mezőnyhajrán a nagy tolakodásban az útpadkára sodródott, és hogy elkerülje a bukást annyira lelassult, hogy pár méter lemaradással ugyan, de csak a 4. helyen tudott célba érni. A U14 fiúk ugyan ebben a mezőnyben mentek, itt Mármarosi Marcell az élmezőny 15. helyét tudta elcsípni. Az U15 fiúk nagy átlagú 5 körös futamán, Tulok-Darida Simon végig az élmezőnyben tudott maradni, és ugyancsak 15. lett.

Hétfőn, Varasdon 2600 méteres körpályán a WU15 lányok ismét az U13 fiúkkal mentek egy mezőnyben. Itt is indultak a szombati dobogós szlovén lányok, és Mármarosi Alexának hiába sikerült megszöknie, közös erővel utolérték, a véghajrában pedig ketten meg is előzték, így sikerült bronzérmesnek lennie. A U15 fiúknál Mármarosi Marcell rosszul lett, és csak az első 2 kört tudta teljesíteni.

 

Kép: szekszardisport.hu