1 év

Véget ért az idei tűzifaprogram. Az állami Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. a 2022. ősszel kezdődő és 2023 februárjában sikeresen lezárult szociális tűzifaprogramban közel 50 ezer mázsa szociális tűzifát szolgált ki az érintett önkormányzatoknak.

57 önkormányzat volt érintett

Az 57 érintett települési önkormányzat részére a szükséges tűzifát a Magyar Kormány finanszírozta. A zökkenőmentesen átadott tűzifa 97%-a kemény és 3%-a lágy tűzifa volt. A program időszakában – a dombvidéki fakitermelési munkákat és a faanyagszállításokat is egyaránt nehezítő csapadékos időjárás ellenére a szociálisan rászoruló háztartások tűzifaigényének több mint 60%-át a Gyulaj Zrt. már a karácsonyi ünnepek előtt biztosította, mely az erdőgazdaság munkatársainak és az erdőben dolgozók megfeszített munkájának volt köszönhető.

Az igények gördülékeny kiszolgálása jelentős logisztikai feladat volt, hiszen a települések mennyiségi igényei a legkisebb 8 m3-től a legnagyobb 240 m3-ig változtak. Ezen tűzifamennyiségekből szétporciózott tételeknek a rászorulókhoz történő eljuttatása viszont az önkormányzatok munkatársainak feladata volt.

A program szervezett, gördülékeny végrehajtása a Gyulaj Zrt. és a Tolna vármegyei önkormányzatok közösen, jó összhangban megszervezett és értékes munkájával volt csak lehetséges.