2 hónap

Tolna vármegye három önkéntes tűzoltó egyesületének tizenhat tagja teljesítette sikeresen a negyvenórás tűzoltó alaptanfolyamot.
A szakmai képzés utolsó napján Bán Attila tűzoltó ezredes, a Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltósági főfelügyelője köszöntötte az önkénteseket a Szekszárdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon. 


Györkönyi, ófalui és zombai önkéntes tűzoltók vizsgáztak 

Az elismerő okleveleket Dr. Hábermayer Tamás tűzoltó ezredes, vármegyei igazgatóhelyettes adta át.

A negyvenórás tanfolyamon tanultak biztosítják azokat az alapfokú tűzvédelmi elméleti és gyakorlati ismereteket, amelyek birtokában az önkéntesek, egy káreset helyszínén biztos kézzel, az elvárható szakmai szinten, biztonságosan tudnak majd beavatkozni, a hivatásos tűzoltóegységek munkáját támogatva. Megtanulták használni az egyéni védőeszközeiket, továbbá végrehajtani a tűzoltás-taktika alapvető szereléseit.

Tolna vármegyében évről-évre emelkedik az önkéntes tűzoltó egyesületek beavatkozásainak száma.

 2019-ben 264, 2020-ban 325, 2021-ben 345, 2022-ben 371, míg tavaly 470 esetben avatkoztak be káreseteknél. 

Az önkéntes egyesületek szerepe egyre hangsúlyosabb, folyamatosan támogatják a hivatásos tűzoltóegységek munkáját. A 2023. évi február 4-ei és 5-ei szeles időjárás következményeinek felszámolásakor a 379 esemény közül 80 alkalommal az önkéntesek siettek a lakosság védelmére.

(Fotó: Szekszárdi Katasztrófavédelmi Kirendeltség)