Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hallottál már a képernyőtudatosságról? Ha nem, akkor épp itt az ideje tájékozódni. Hidd el nagyon fontos lehet a csemetéd fejlődése érdekében. Újra Kultúrkortyok Szabadegyetem.

Képernyőtudatosság óvodás és kisiskolás korban 

Ezzel a címmel tart előadást május 11-én, csütörtökön 18 órától  Makovics Gábor okleveles pszichológus a babits Mihály Kulturális Központ Csatár termében. 

Habár mindenkire érvényes szabályok nincsenek, néhány irányelvet megfogalmazhatunk annak érdekében, hogy gyermekeink egészséges felnőttekké válhassanak. Milyen keretek segíthetik a leginkább a gyermekek pszichológiai fejlődését? Milyen szerepet tölthetnek be a családban a kütyük? Hogyan szabjunk határt a telefon-, számítógép- és konzolhasználatnak? Mi a szerepe a virtuális valóságnak és az ijesztő tartalmaknak a gyerekek, fiatalok körében?

Milyen kortól érdemes ezeket engedni? 

Ha Te is feltetted már magadban ezeket a kérdéseket, akkor most megkaphatod az irányt adó válaszokat. Ami persze mindenkinél egyedi. Az ingyenes program hangulatát teával és pogácsával teszik teljessé. 

A rendezvény a 7. Közösségek Hete programsorozat részét képezi.