Drónt is bevetettek a rendőrök. Tolna megyében a közlekedésbiztonsági helyzet javítása érdekében december 28-án fokozott közlekedési ellenőrzést szerveztek, mely során a szabálysértők kiszűrésére drónt is bevetettek. A rendőrök a néhány órás akció alkalmával ezúttal az elsőbbség, az előzés, a kanyarodás szabályainak betartására, valamint a passzív biztonsági eszközök használatára és az ittas sofőrök kiszűrésére fókuszáltak.

A nap folyamán 19 olyan közlekedővel szemben jártak el, akik valamilyen közlekedési szabályt megsértettek.

160 sofőrrel fújattak szondát, akik közül egy esetben pozitív értéket mutatott a készülék. Három közlekedő nem használta a biztonsági övét, és akadt egy olyan sofőr is, aki a piros lámpán hajtott át. Voltak, akik menet közben kézben tartott mobiltelefont használtak, illetve olyanok is, akik a Stop tábla jelzése ellenére nem álltak meg, ami nagy baleseti kockázatot jelenthet, ugyanis számos sérüléses baleset történik az elsőbbség meg nem adása miatt. Volt olyan sofőri is az ellenőrzöttek között, akinek nincsen jogosítványa, ennek ellenére a volán mögé ült.  

A rendőrség továbbra is arra kéri a közlekedőket, hogy tartsák be a közlekedési szabályokat. Legyenek előzékenyek, s figyeljenek egymásra,
… hogy mindenki hazaérjen!