Kezdőlap TOLNA Tolna - Gazdaság

Száznál több munkavállalót jelentett be

De volt, amit elmulasztott.  A „foglalkoztatotti riasztás” programban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal   munkatársai azt észlelték, hogy egy adózó rövid idő alatt száztíz főt is munkavállalóként jelentett be, úgy, hogy sem járulék-, sem áfabevallást nem nyújtott be.

Kockázatos címjegyzék

"Megvizsgálva a cég működését kiderült, hogy a vállalkozás valószínűleg nem tudja biztosítani a működés folytatásához szükséges anyagi forrásokat. Tovább erősítette a gyanút, hogy a társaság székhelye egy, a NAV kockázatos címjegyzékében szereplő székhelyszolgáltatónál volt bejelentve"

– áll Mózsik Szilvia, szakértő, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Tolna Megyei Adó- és Vámigazgatósága Igazgatási és Humánpolitikai Osztály munkatársa közleményében.

Az ellenőrzés megindítása előtt feltételezhető volt, hogy az adózó kötelezettségeit nem fizeti majd meg, ezért a NAV kollégái a megbízólevél kézbesítése után közvetlenül ideiglenes biztosítási intézkedést rendeltek el, hogy a több mint 54 millió forint várható adókülönbözet megtérüljön.
 Az eljárás jelenleg is folyik: a végrehajtási szakterület követelésfoglalást adott ki az online számlákon szereplő vevők felé is, és zárolta a vizsgált adózó bankszámláját.