Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nem győzzük hangsúlyozni, hogy mennyire fontos részt venni az ingyenes szűrővizsgálatokon. Az ember normál esetben nem tudja, mi zajlik a testében, ezért érdemes minden ilyen lehetőséget megragadni, hogy megnyugodhassunk kicsit, hogy mindent rendben találtak a szakemberek.

A következő ilyen alkalom május 25-én, csütörtökön lesz Szedresben a Védőnői tanácsadóban 9:00 és 14:00 között.

Két fajta vizsgálatra invitálják az érdeklődőket. Lesz rákszűrés, valamint egészségi állapot-felmérés. A rákszűrés magába foglalja a cytológiai kenetvételt a méhnyakról, kétkezes tapintásos vizsgálatot, amely felméri a méh és a petefészek állapotát, az emlők tapintásos vizsgálatát, a szájüreg vizsgálatát és bőrdaganatszűrést. Az egészségi állapot-felmérésen lehetőség lesz többek között a vérnyomásmérésre, a vércukormérésre, vér oxigénmérésre, valamint szén-monoxid mérésre.

A nőgyógyászati szűrésre időpontot lehet kérni a 74/501-561-es telefonszámon 8:00-12:00 óra között. Az ingyenes vizsgálatokat Dr. Tóth János nőgyógyász-onkológus főorvos végzi majd. Az Egészségnapokon a maszk használata kötelező.