Persze, ha albérlőként nézzük a dolgot, van úgy, hogy minden sok. Az októberi lakbérindex szerint stagnáltak az árak, éves szinten ugyanakkor 20 százalék feletti volt a drágulás. 
Havi összevetésben második hónapja stagnálnak a bérleti díjak az ingatlan.com adatai szerint.  Az augusztus előtt tapasztalt drágulás megszakadt; az idén őszig rendkívüli tempóban dolgozták le a bérleti díjak a koronavírus-járvány miatti csökkenést. Jelenleg megtorpant a piac. 

"Az albérletárak is stagnáltak, és jelentősebb változás ezen a téren a következő hónapokban sem várható"

 – fogalmazott Balogh László,  vezető gazdasági szakértő.

Nőtt a kiadó lakások száma

Az ingatlanhirdetési portál elemzése szerint november közepén összesen több mint 12 ezer kiadó lakóingatlan-hirdetésből válogathattak a bérlők, ez 1 százalékkal haladja meg októberi szintet. A budapesti kerületeket, valamint a megyeszékhelyeket jellemző novemberi átlagos bérleti díjak megerősítik a szeptemberi, októberi trendeket, nem nőttek. A fővárosban a legnépszerűbb kerületek közé tartozó XI. és XIII. kerületet 210 ezer, illetve 195 ezer forintos lakbér jellemezte, a legolcsóbb városrész a XXI. kerület, ahol 140 ezer forint az átlagos bérleti díj.

Debrecenben, Győrben és Veszprémben egyaránt 150 ezer forint volt az átlagos bérleti díj november közepén. Ezután következik Székesfehérvár és Tatabánya 140-140 ezer, valamint Szombathely 135 ezer forintos összeggel. 

A legolcsóbb megyeszékhelyek közé tartozik Miskolc, Szekszárd, Salgótarján és Békéscsaba, utóbbiakban 80-99 ezer forintért kínálják az albérleteket.