Melynek következő előadője id. Heimann Zoltán, borosgazda. Egy pohár vörös egy ínycsiklandó étel mellé, egy könnyű bor egy kellemes tavaszi estén, barátok társaságában. Egy finom fröccs egyedül, egy kiadósabb kerti munka után. A hegy leve szinte minden alkalomhoz illik, fogyasztása pedig lehet igazi közösségi élmény, ahogy kortyolhatjuk magunkban is, az élet nagy dolgain gondolkodva.
"A kérdés csak az, hogy kortyoljuk-e, és ha igen, milyet? Az elmúlt években egyre többet hallani arról, hogy csökken a borfogyasztás. Egyre kevesebben egyre kevesebbet vásárolnak belőle, emellett a kedvenc típusok „mezőnyében” is változások álltak be – szóval nem is olyan biztos, hogy a magyar ember bort iszik borral"
– írja invitáló posztjában a szervező, Babits Mihály Kulturális Központ.
Pedig a bor gasztronómiai kincs
Sok esetben ismertetőjegye egy településnek – ahogy vármegyeszékhelyünknek, Szekszárdnak is az – emellett komoly hatással bír a nemzetgazdasági mutatókra is.
"A Kultúrkortyok Szabadegyetem következő előadásában Id. Heimann Zoltán szekszárdi borásszal járjuk végig a lankákat."
A belépés díjtalan.
(címlap fotó: illusztráció, pixabay)