Új hagyomány teremtődik városunkban. A 7100 a Városod Egyesület  pályázatot hirdet. 

A fotópályázat célja, hogy az alkotók lencséjükön keresztül, egyedi látásmóddal mutassák be városunk természeti és épített örökségét, az itt élők ünnepeit és mindennapjait, mindazt, amire büszkék lehetünk a Tolnai megyeszékhelyen. 

A kezdeményezés lehetőséget nyújt a résztvevőknek arra is – legyen profi vagy hobbifotós -, hogy alkotásaikat a nagyközönség előtt is megmutassák. A zsűri olyan képeket vár, amelyek megfelelnek a kiírás technikai feltételeinek, valamint alkalmasak arra, hogy kulturális és fotográfiai hagyományainknak megfelelően vándorkiállításokon, és a pályázat legjobb képeit tartalmazó albumában megjelenjenek.

Kategóriák
1. Természet és táj
2. Épített és tárgyi örökség
Pályázati feltételek:
2021. január 1. napjától készült fotók kerülhetnek feltöltésre, de fotósorozat részeként korábban készült képek szerepelhetnek, amennyiben a sorozat tartalmaz legalább egy, a megadott időszakból származó képet is.

A pályaműveket emailben – személyes adatokkal, a kép címével és a kategória megjelölésével együtt küld be a : 7100avarosod@gmail.com.

A pályázaton 16. életévüket betöltött magyar állampolgárok, amatőr és hivatásos fotográfusok vehetnek részt.

Az alkotásoknak eredeti tartalmaknak kell lenniük. Csak saját, a pályázó által készített alkotás nevezhető. A pályázót terheli annak felelőssége, hogy a fotón szereplő személyek hozzájárulásukat adták a felvétel elkészítéséhez és felhasználásához. Korábbi, és más pályázatokon díjat nyert képek nem adhatók be.

 Manipulált képek nem indulhatnak a pályázaton, de nem számít manipulációnak a szokásos fotográfiai korrekció (színek, tónusok, fényerő beállítása).

Természet és táj (egyedi és sorozat)
Természeti kincseink, növény és állatvilágunk, dombjaink-szurdokaink, vizeink
   
Épített és tárgyi örökség (egyedi és sorozat)
Népi építészeti emlékeink, műemlékeink, valamint korunk legmodernebb épületei, épületegyüttesei, városrészeink, köztéri szobrok, középületeink belső tereit díszítő alkotások, egyedi művészeti alkotások

Díjazás kategóriánként:
1.helyezett: 100.000 Ft /értékű vásárlási utalvány/
2.helyezett: 75.000 Ft /értékű vásárlási utalvány/
3.helyezett: 50.000 Ft /értékű vásárlási utalvány/

Beadási határidő: 2022. december 15. (csütörtök) 24:00 óra
Az eredményhirdetés 2022. december 31-én várható.