Kezdőlap SZEKSZÁRD Szekszárd - Közélet

Szekszárdi lány az Év kisgyermeknevelője

Szekszárdon született. 29 évig élt itt. Neve egybeforr a mosollyal. Ő Tóth-Gréczy Korinna.

Akkor még Gréczy Korinna volt. Nevének különleges hangzása magát a személyiségének a különlegességét is magában hordozta. Mindig mosolygott. A szekszárdi család lánygyermeke szerette a gyerekeket, életútját ez határozta meg.

Az év kisgyermeknevelője

Ahogy lépegetett felfelé élete lépcsőjén vált Tóth-Gréczy Korinnává. Lett édesanya. S álmát ma már hivatásként űzi. Útja Dunakeszibe vitte. Munkájának elismeréseként vehette át az ÉV KISGYERMEKNEVELŐJE díjat.

A Napsugár Bölcsőde helyettes vezetőjének az elismerést Dióssi Csaba polgármester adta át. A díjat a kollégák ítélik meg.

“Dunakeszin büszkék lehetünk arra a kollektívára, amely ezeket a bölcsődéket szaktudással és élettel tölti meg” – mondta a városvezető.  Tuzson Bence államtitkár, a térség országgyűlési képviselője ötgyermekes szülőként is méltatta a nevelők tevékenységét.

Korinna 2018 óta dolgozik a városban diplomás kisgyermeknevelőként. Munkáját a Fóti úti bölcsődében kezdte, majd 2019-ben vállalta, hogy segíti a Napsugár Bölcsőde elindítását. Azóta csoportvezető kisgyermeknevelőként és helyettes bölcsődevezetőként éli mindennapjait.

Szekszárdra, hazajön

Az idei díjazott viszi Szekszárd hírnevét. Mint mondja, szívesen gondol az itt eltöltött éveire. Ide haza jár. Családja egy része azóta is szekszárdi.