Három versenyző is remekelt. A szekszárdi Sintér Jitsu versenyzői egy komoly megmérettetésen vettek részt a közelmúltban Dunakeszin.  

A Magyar Sport Ju-Jitsu Szakszövetség szervezésében tartott kvalifikációs versenyen a leendő németországi Gelsenkirchenben zajló JJEU Felnőtt Európa-bajnokságra lehetett kvótát szerezni (2024.05.23-26.).

A hat fős tolna megyei különítményre érem eső hullott a rangos eseményen, összesen 14 kategóriában állhattak dobogóra. A Schweigert Ákos, Hidas Gábor és a terem mestere Tóth Máté haladó kategóriában szereztek első, illetve második helyezéseket, így ők már biztosan ott lesznek a kontinensviadalon. 

Eredmények: 

  • Berta Bernát: Kezdő -85 kg Gi 1. hely; NoGi-85 kg 1. hely
  • Tivadar Marczy: Felnőtt haladó -85 kg Gi 5. hely; Nogi haladó -85 kg 3. hely
  • Kiss Csaba: Felnőtt kezdő Gi -77 kg 1. hely; NoGi kezdő -77 kg 1. hely 
  • Hidas Gábor: Felnőtt haladó -77 kg Gi 2. hely; NoGi haladó -77 NoGi 2. hely 
  • Schweigert Ákos: Felnőtt haladó Gi +94 kg 2. hely; NoGi kezdő +94 kg 1. hely 
  • Tóth Máté: Haladó felnőtt-94 Gi 3. hely; NoGi haladó felnőtt -94 kg 3. hely; Master haladó Gi -94kg1. hely; Master haladó NoGi -94 1. hely

A Sintér Jitsu terem mestere Tóth Máté, aki közel két éve szerezte meg a fekete övet.

Máté 2008 óta foglalkozik brazil jiu jitsu-val. Korábban judozott és belekóstolt a thai- illetve a kick boksz világába is. Többszöri magyar bajnoki címmel rendelkezik, de nemzetközi versenyen is szerzett dobogós helyezést. 

A brazil jiu jitsu az a mozgásforma, ami megtanít győzni, harcban veszíteni, küzdeni, tervezni és rugalmasan újra tervezni. 

(fotó: beküldött fénykép)