Villanypásztorral, valamint szántóval körbevett legelő égett a minap Mucsi külterületén. A bonyhádi hivatásos tűzoltók a tüzet kéziszerszámokkal és egy vízsugárral oltották el.

Közút melletti árokban nád égett, a helyszín Medina környéke. A szekszárdi hivatásos tűzoltók egy gyorsbeavatkozó vízsugár segítségével oltották el.

A Kisvejke-Lengyel összekötő úton egy nagy méretű, mintegy nyolc méter magas fa az úttestre dőlt. Szinte teljesen elzárta a közlekedés lehetőségét. A bonyhádi hivatásos tűzoltók oldották meg a problémát. 

Életet mentett a jelzőkészülék

Dunaszentgyörgyön, A Dózsa utcában bejelzett a szén-monoxid-érzékelő. A paksi hivatásos tűzoltók megerősítették a mérgező gáz jelenlétét, amely miatt a gázkazán használatát megtiltották.

Kétszeri is életet mentett a szén-monoxid-érzékelő vasárnap.

Délelőtt Bölcskén, a Kiss Ernő utcában egy fürdőszobában jelzett be az érzékelő.

A paksi hivatásos és a bölcskei önkéntes tűzoltók a fürdőszobában kimutatták a mérgező gáz koncentrációját.  Vasárnap délután Bonyhádon jelzett a szén-monoxid-érzékelő. A lakók azonnal elhagyták az ingatlant és megkezdték az átszellőztetést. A bonyhádi hivatásos tűzoltók kimutatták a szén-monoxid jelenlétét 

Balesetből sem volt hiány

Egy személygépkocsi árokba hajtott, majd fának ütközött Kölesd, Alsóhídvég közelében.

A járműben öt személy utazott, ők a tűzoltók kiérkezése előtt kiszálltak a gépjárműből.

A szekszárdi hivatásos tűzoltók áramtalanítást végeztek.

Az M6-os autópálya 85. kilométerénél, Dunaföldvár közelében, a jobb pályatesten egy üres autószállító tréler személygépkocsival ütközött. A dunaföldvári önkéntes tűzoltók áramtalanítást végeztek és a leálló sávot szabaddá tették.

Egy személygépkocsi megpördült és a jobb hátsó kereke kitört vasárnap délelőtt az M6-os autópálya 135. kilométerénél. A szekszárdi hivatásos tűzoltók áramtalanítást végeztek.

Két személygépkocsi ütközött Bölcske község közelében. A gépkocsik az árokba csapódtak és a fél útpályát elzárták. A paksi hivatásos tűzoltók áramtalanították a gépkocsikat.

(Fotó: Jantner Attila tű. őrnagy, Szekszárdi HTP)