Kezdőlap HAZÁNK Hazánk - Kultúra

Szent István-napokat rendeznek Mosonmagyaróváron

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Idén is megrendezik a Szigetköz legnagyobb összművészeti fesztiválját, a Szent István-napokat. Augusztus 18. és 20. között a megújult várnegyedben és a Magyar utcában mintegy kéttucat program várja a látogatókat – tudatta a Flesch Károly Kulturális Központ.

Péntek este a Várkert színpadon a Győri Filharmonikus Zenekar az Abba Show nevű produkciójával lépett fel, amelyben Polyák Lilla, Malek Andrea, Kocsis Tibor és Magyar Bálint működtek közre.

Szombat este a Vártó színpadon Pásztor Ádám tart operett előadást, majd a Paddy and The Rats zenekar ad koncertet. A Várkert színpadon fellép a Carson Coma, míg az estét Necc Party zárja. Vasárnap a Vártó színpadon a Deák Bill Blues Band és a Bohemian Betyars, míg a Várkert színpadon a Kicsi Gesztenye Klub és a Bagossy Brothers Company adnak koncertet.

Szombaton és vasárnap a gyermekeket ládavasút, arcfestés, logikai játszóház, valamint egy óriás labirintus és egy kötélpálya várja. Vasárnap ismét elkészítik a Szigetköz legnagyobb halászlevét a Magyar utcában. Az óriás bográcsban 1500 adag halászlét főznek a helyi vendéglátóhelyek harcsafiléből. Az ingyenes halászléosztásnál a Margaréta, a Majoroki Nyugdíjasklub, valamint a Mosoni Szépkorúak Klubja segédkezik majd.