Szent István királyunk, a keresztény magyar államalapítás és a magyar állam fennállásának emléknapja tiszteletére ünnepi megemlékezést tartott a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság augusztus 19-én.
Dr. Balázs Gábor tű. dandártábornok, megyei katasztrófavédelmi igazgató ünnepi beszédében Szent István király életútjáról és az államalapítás érdekében véghezvitt tetteiről emlékezett meg.

"Szent Istvánnak köszönhetjük azt a sziklaszilárd alapot, amely a legnehezebb, embert és nemzetet próbáló időkben a magyaroknak megmaradt, és amire ez a nemzet mindig újra és újra építkezhetett, mint ahogyan ma is újraépítkezik. Ebben a folyamatos munkában mindenkire szükség van, mint ahogy a katasztrófa- és tűzvédelmi rendszernek is szüksége van mindazokra, akik hittel, tudással, és ha kell, küzdelemmel maradandó jövőt építenek."


Az igazgató ünnepi beszédét elismerések átadása és ismertetése követte. A tábornok köszönetét fejezte ki, hogy az állomány méltóképpen megemlékezett a felmenők által hagyott szellemi örökségről és kellő hitet, tudást és kitartást kívánt az Igazgatóság valamennyi munkatársa számára a feladataik végrehajtásához.