Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Tizedik alkalommal hirdette meg alkotói pályázatát „A füstérzékelő életet menthet” címmel az Országos Tűzmegelőzési Bizottság, ezúttal az iskolások részére.

A tanulók pályamunkáikkal idén azt mutatják be, hogy miként menthet életet a füstérzékelő. A felmenő rendszerű verseny országos megmérettetését Tolna vármegye rendre szép eredménnyel zárja. 2023-ban is meseszép és ötletes alkotásokkal kápráztatták el a zsűrit a gyerekek és felkészítőik. Idén rekord mennyiségű, összesen 613 beadott pályaművet értékelhettek Tolna vármegyei rajzpedagógusok.

A legjobb rajzok kiválasztására április 25-én került sor, a Tolna Vármegyei Tűzmegelőzési Bizottságnak Váradyné Péterfi Zsuzsanna, a Paksi Városi Múzeum igazgatója, Mezősi Andrea és Boros Eszter rajzpedagógusok, valamint Diószeghy Edina, a Szekszárdi Szakképzési Centrum pedagógusa voltak a segítségére. Az iskolások fantáziája idén is szárnyalt, évről-évre sikerül meglepniük a zsűrit eddig napvilágot nem látott megvalósításokkal.

Kategóriák:

Szabadkézi rajz:

  • 6-10-éves kategória: 1-2-3. helyezett és különdíjasok
  • 11-14 éves kategória 1-2-3. helyezett
  • 15-18 éves kategória 1-2-3. helyezett és különdíj

Kézműves alkotás:

  • 15-18 éves kategória 1 helyezett

A nyertesek nevét később hozzák nyilvánosságra. A területi versenyen első helyezést elért alkotások automatikusan részt vesznek az országos versenyen is, ahol az elmúlt években rendre kiemelkedő Tolna vármegyei eredmények születtek, amelyek reményeink szerint az idei évben is érkezni fognak.

 

Kép: tolna.katasztrofavedelem.hu