Avar, gaz és tarló gyulladt meg több helyen a Pécs – Kelenföld vasútvonal Tolna megyei szakaszán. Az elmúlt napokban három alkalommal közúti közlekedési balesetek mellett kisebb szabadtéri tüzek és műszaki mentések adtak munkát megyénk tűzoltóinak.

Két utas került kórházba

Lesodródott az útról és egy családi ház falának csapódott egy személygépkocsi vasárnap este Dombóváron, a Dózsa György utcában. A baleset következtében két utast a kórházba szállítottak. A dombóvári hivatásos tűzoltók áramtalanították a gépkocsit.

Dunaföldváron, a Vasút és Kereszt utca sarkánál egy informatikai kábel tartott egy 30 centiméter átmérőjű, veszélyesen megdőlt fát, amely a forgalmat is akadályozta. A dunaföldvári önkéntes tűzoltók egy motoros kézifűrész segítségével távolították el a sérült fát.

A 40-es számú vasúti pályán, Pécs és Kelenföld között közlekedő tehervonat több helyen is meggyújtotta a vasúti töltés melletti gazos, tarlóval övezett területet tegnap délelőtt. A tűzesetekhez összesen 17 hivatásos és önkéntes szer 63 tűzoltója vonult. A vasúti járatokat lassították, maximum 40 kilométert tehettek meg a szerelvények óránként. A dombóvári, szekszárdi, bonyhádi, kaposvári, sárbogárdi, siófoki, paksi hivatásos, tamási önkormányzati és önkéntes, továbbá a kurdi és gyönki önkéntes tűzoltók vízsugarak, puttonyfecskendők és kéziszerszámok segítségével fékezték meg a nádasokat, erdő aljnövényzetét, tarlót, gazos területeket is elérő lángokat. Döbrököz, Csibrák, Regöly, Szakály, Dúzs és Szárazd településeken az esti órákig tartott az elhúzódó beavatkozás, amely felszámolását egyes helyeken erőgépek is támogatták.

Hétfő este Sárpilisen, a Petőfi utcában kéthektárnyi területen égett a gaz, amelynek következtében a lángok elértek egy közeli melléképületet, valamint további épületeket is veszélyeztettek. A szekszárdi hivatásos tűzoltók három vízsugár és kéziszerszámok segítségével oltották el a keletkezett tüzet.