Kezdőlap SZEKSZÁRD Szekszárd - Közélet

Szoros az együttműködés a Dienes és a Német Nemzetiségi Egyesület között

Sok minden történt mostanában a Dienes Valéria Általános Iskolában. Ebben az időszakban az intézmény számos sikert élt meg a diákjaival kapcsolatban, köszönhetően az iskola és a Szekszárdi Német Nemzetiségi Egyesület együttműködésének.

Kitüntetést kapott a nyolcadikos tanuló

Ganczer Nóra az általános iskola 8.b osztályos tanulója kapta idén a Szekszárdi Német Nemzetiségi Egyesület kitüntetését, az Ungarndeutscher Nachwuchs díjat. Az elismerést azok a diákok kaphatják meg, akik az elmúlt tanévek során kimagasló teljesítményt nyújtottak a német nemzetiségi kultúra és hagyományok ápolása terén. Az ünnepélyes díjátadó a Nemzetiségek napja alkalmából rendezett gálaest keretein belül került megrendezésre, melyet többek között a 3.a osztály német nemzetiségi tánccal tett színesebbé.

Ajándék laptopokat kaptak

Az intézményben hétfőn két laptopot is kiosztott a Szekszárdi Német Nemzetiségi Egyesület. Az eszközöket az a két diák kaptak, akik nemcsak hogy jó tanulók, de a svábsággal is kapcsolatban állnak és sokat törődnek gyökereikkel, valamint kissé rosszabb anyagi helyzetben élnek. Az egyesület laptopjait Töttös Gábor, az egyesület elnöke adta át Adorján Angyalnak és Benedek Balázsnak. Mindketten nagyon örültek az ajándéknak és az eszköz jócskán meg fogja könnyíteni a mindennapjaikat.