2 hét

Nem akart elázni egy kerékpáros férfi, ezért meglovasított egy lezáratlan kocsit Tolnában. Egy Nakon élő férfi tett bejelentést autólopás miatt 2024. május 3-án kora reggel. 

„Előző este még látta a házuk előtt, ahol leparkolt vele, de reggelre eltűnt. Nem zárta be a Trabant ajtaját, és a slusszkulcsot is a gyújtáskapcsolóban hagyta. A lopással okozott kára 400 000 forint.”

A dombóvári rendőrök nyomoztak

Elrendelték a jármű és az iratok körözését, majd felvették a kapcsolatot a szomszédos vármegye körzeti megbízottjaival is. Hamarosan egy rövid ideje Göllén lakó férfira terelődött a gyanú, aki korábban Szakcson élt. 
A somogyi ház udvarán találták meg az ellopott autót, amit lefoglaltak. 

Az 58 éves férfi beismerő vallomást tett

Mint mondta „csütörtökön este Szakcsról indult Göllére biciklivel. Naknál járt, mikor esni kezdett az eső. Először beállt egy fa alá, majd meglátta a közelben parkoló Trabantot az utcán. Mivel nem volt bezárva, beült, hogy ne ázzon el.”

Az már csak hab volt a tortán, hogy az indítókulcsot is megtalálta.

Mivel egyébként is kocsit akart venni, úgy gondolta, a talált kocsival megy haza, ezért biciklijét a csomagtartóba tette.

Vezetői engedélye soha nem is volt, ennek ellenére elindult meglátogatni egy régi ismerősét Somogyszilbe, majd onnan Göllére autózott, ahol megállt az udvarban.

Időközben egy másik bűncselekménynél is felmerült a tolvaj neve, ott a gyanú szerint egy szakcsi házból az ismerősétől lopott el 470 000 forintot. A kár részben megtérült, mert 300 000 forint még megvolt, a többit már elköltötte.

A férfit mindkét lopás miatt gyanúsítottként hallgatták ki. Az ügy vizsgálata a Dombóvári Rendőrkapitányságon folytatódik.