Szekszárdon a Tolna Megyei Egyed Antal Honismereti Egyesület bejárta a közelmúltban a német nemzetiségi tanösvényt. A túrán mintegy harmincan vettek részt.

Elkísérte a csapatot Farkas Pál Györgyné, a Szekszárdi Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke, továbbá a Tolna Megyei SZC Bezerédj István Technikum több tanulója és tanára, valamint a Szekszárdi Garay János Gimnázium Honismereti Szakkörének számos tagja is.

A jó időben zajló, kellemes sétán ifj. Töttős Gábor, a Szekszárdi Német Nemzetiségi Önkormányzat elnökhelyettese adott élményszerű, tartalmas ismertetést az állomásokhoz kapcsolódó tudnivalókról.

Az idén januárban felavatott, a Béla király téren kezdődő és a Péter-Pál kápolnáig tartó tanösvény hét állomással rendelkezik. Információs táblákkal mutatja be a helyi épületeket, szokásokat, különlegességeket, borokat, személyiségeket, összefoglalóan azt, hogy a szekszárdi németség miként érkezett és mivel gazdagította a vármegye székhelyét.

A táblák azt is mutatják, hogy a németek beilleszkedtek Szekszárdon a társadalomba, ugyanakkor megőrizték identitásukat, szellemi örökségüket. Ez az egymás mellett élés a városnak is komoly fejlődést hozott.